Pommes duchesse, gratinerat potatismos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Spritsverktyg >

 

 

Så ugnslagas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pommes duchesse, gratinerat potatismos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 137816

GBR (GI) / port: 19990

Recept: 551266 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 166620 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Spritsverktyg > %

Så ugnslagas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 45 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Mosa potatisen fint eller pressa genom purépress.
  3. Arbeta ihop potatisen väl med ägg och smör. Smaka av med salt, peppar. Riven muskot är ett alternativ.
  4. Rulla små bollar eller spritsa ut toppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Används som tillbehör till mat. Man kan också spritsa runt fisk eller kött som tillagas i ugn.
  5. Gratinera i  ugn på 250ºC i 5-10 minuter, tills den fått färg.


Kockens kommentar

Pommes de terre duchesse (fr. hertiginnans potatis) är klassiskt tillbehör till Plankstek som var en klassiker i mitten på 1900-talet. Se recept via länk nedan.

Passar till

Plankstek

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem