Grillad dessertost till efterrätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjortronsylt?

 

 

Honung?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad dessertost till efterrätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0

Recept: 726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 28%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 50 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hjortronsylt? 0%

Honung? 0%

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
    Dessertosten bör ha ett hölje (liknande camembert eller chèvre) som omsluter osten.
  2. Om osten skall serveras med grillad frukt till (se kommentar), grilla då denna först.
  3. Lägg osten på grillen och grilla cirka 2 minuter på vardera sidan. Obs! Grilla inte för länge för då spricker osten och rinner ner mellan grillgallret. Känn försiktigt på osten om den mjuknat. Ha grillspade till hands.
  4. Servera osten på en salladsbädd och gärna med ostkex eller något sött till, exempelvis hjortronsylt, honung, eller grillad frukt.

Kockens kommentar

Tips: Servera grillad ost tillsammans med grillad frukt till exempel grillad melon eller grillad ananas. En utsökt smakkombination!

Passar till

Grillad vattenmelon

Grillade fruktspett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem