Klassisk eller modern chokladpudding
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

Chokladpudding färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk eller modern chokladpudding

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2336 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 259 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Chokladpudding färdig Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Klassisk chokladpudding:

  1. Häll i en kastrull, mjölk, majsstärkelse, socker och ägg. Vispa samman.
  2. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills krämen blir tjock.
  3. Smaka av med vaniljsocker. Ställ kallt i ett par timmar.


Modern enlig Arla:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
  2. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker.
  3. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen.
  4. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält.
  5. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar.

Servera till exempel med lättvispad grädde och bär.

Kockens kommentar

Chokladpudding är klassisk efterrätt. Numera äter man mest chokladmousse vilket är likartat och låter finare.

Alternativ

Chokladmousse

Bavaroise, vaniljpudding

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem