Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal crępes: 4

Dill

0.3 

knippe

Hårdost riven

0.7 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crępes ā la prins Bertil (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 125 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dill 0.3 knippe 1%

Hårdost riven 0.7 dl 9%

 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Crępes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
    Vispa ner ett ägg i taget. 
  2. Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crępes på medelhög värme. Lägg åt sidan på fat.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Fyllning: Rensa räkor och finhacka dill.
    Blanda detta med hollandaise.
  5. Fördela 2-3 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Riv över ost. Lägg på en klick smör.
  6. Ugnslaga: Gratinera cirka 10 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.

Kockens kommentar

Prins Bertil Bernadotte (1912-1997) var prins av Sverige och tidvis ställföreträdande regent. Prinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Vän till Tore Wretman.

Passar till

Hemmagjord Hollandaisesås

Crępessmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem