Rödvinsbräserad oxkind
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så långkokas kött >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödvinsbräserad oxkind

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1638 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 321 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så långkokas kött > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 tim )

  1. Ansa och grovskär rotsaker och lök. Putsa köttet fritt från hinnor.

  2. Hetta upp en stekpanna med matfett på högsta värme och bryn sedan oxkinderna väl på var sida, en i taget. Lägg över i en stor gryta eller kastrull.

  3. Sänk pannvärmen något och bryn hastigt rotsaker och lök. Lägg över i grytan.

  4. Slå på rödvin och vatten i grytan så att det nästan täcker köttet. Tillsätt kryddor.

  5. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i minst 4 timmar tills köttet är riktigt mjukt.

  6. Koka rotsaker och förbered sallad.

  7. Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen i en bunke.

  8. Sås: Smält smör i grytan och vispa ut mjöl. Slå på buljong, lite i taget under omrörning. Förstärk med koncentrerad fond och krydda med lite socker, salt, peppar. Låt sjuda några minuter. Späd med vin om såsen är för tjock.

  9. Lägg tillbaka köttet i grytan. Servera.

Kockens kommentar

Oxkind (kokind, kindbackar) är den muskel som, tillsammans med svansen, arbetar mest på kon eftersom den idisslar (tuggar) hela dagarna och samtidigt viftar på svansen. Köttet blir därför grovtrådigt, vilket kräver lång tillagningstid, men också mycket smakrikt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem