Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas rådjursstek >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

Om rumstemperering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2187 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 498 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas rådjursstek > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Om rumstemperering > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (2 tim + 4 tim )

  1. Låt köttet helst bli rumsvarmt (cirka 17°C). Det tar ungefär 4 timmar per kilo kött. Beräkna närmare 1 timme längre tillagningstid om kylskåpskallt. Läs mer > Om rumstemperering.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kött: Putsa bort hinnor och senor. Ojämnt kött binds ihop till en äggformad stek.
  4. Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form.
  5. Ugn: Sätt i ugn till kärntemperatur 57°C (läs mer > Om innertemperaturer). Tillagningstid 45-60 minuter per kilo. Låt köttet vila i minst 20 minuter, gärna mer. Läs mer > Så lagas rådjursstek.
  6. Tillbehör: Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika.
  7. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.
  8. Sås: Häll konjak i en kastrull och låt koka tills vätskan reducerats något.
  9. Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.

Kockens kommentar

Bästa köttet får man från ungdjur, och då är det en delikatess med mild viltsmak.

Menysförslag

Förrätt: Tonfiskceviche

Huvudrätt: Balsamicoglaserad rådjursstek

Efterrätt: Mörk chokladpannacotta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem