Lever Petterchelli med paprika och svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lever >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lever Petterchelli med paprika och svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1760 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 524 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lever > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skiva svamp. Ansa och skiva paprika. Skölj levern och torka av med hushållspapper. Skär den i pommes fritesstora remsor.
  2. Koka ris enligt förpackning.
  3. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. När det slutat avge vätska tillsätts smör och skivad paprika. Stek ytterligare några minuter tills paprikan blivit lätt mjuk. Tillsätt kapris. Lägg åt sidan.
  4. Höj till hög pannvärme. Tillsätt mer matfett och lägg i leverbitarna när smöret slutat fräsa. Snabbstek levern ett par minuter. Rör om.
  5. Lägg tillbaka paprika och svamp och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Lever serveras "ā la minute" dvs snabbt lagat och genast serverad. "Välstekt lever" och lever som får den ligga och vänta blir torr och seg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem