Kiwisorbet utan tillsatt socker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kiwisorbet utan tillsatt socker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 2

Recept: 313 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 181 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt Canderel sötningsmedel (eller strösocker) och låt svalna i bunke.
  2. Skala och mosa Kiwi. Pressa citronsaft och blanda med moset.
  3. Blanda fruktmos med sockerlagen.
  4. Ställ bunken i frysen några timmar. Rör om med elvisp med jämna mellanrum, tills sorbeten fått lagom konsistens. Alternativt kör i glassmaskin.
  5. Ta ut och häll upp i serveringsglas eller skålar.

Kockens kommentar

I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Sockerfria alternativ

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Rabarberpaj

Marängsviss

Jordgubbs- och mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem