Rabarberkräm, rabarberkompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

Om oxalsyra >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rabarberkräm, rabarberkompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 2

Recept: 565 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 298 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

Om oxalsyra > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skiva rabarbern i små bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar.
  2. Häll vatten, socker och rabarber i kastrull. Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.
  3. För tjockare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp.
  4. Servera kompotten varm eller kall, lätt sockrad med mjölk, grädde eller glass.

Kockens kommentar

Bästa resultat ger grova rabarberstjälkar. Späda stjälkar ger inte samma fyllighet. Grova stjälkar bör dock skalas och skivas tunt för att inte bli för "trådigt". Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull.

Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Alternativ

Gammaldags fruktkräm

Krusbärskräm, kompott

Jordgubbskräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem