Chokladsufflé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Stora portioner: 4

Ramekinform 2 dl >

4.0 

styck

Så lagas suffléer >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladsufflé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1477 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 151 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ramekinform 2 dl > 4.0 styck Äts ej

Så lagas suffléer > Äts ej

Så vispas ägg > %

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smöra portionsformar noggrant. Vänd runt socker så att det täcker alla ytor. Ställ in i kylen. Bryt choklad ned i en skål.
  2. Smält smör på låg värme. Vispa i mjöl tills slätt. Tillsätt mjölk lite i taget under vispning. Koka upp under vispning. Ställ att svalna ett par minuter.
  3. Skilj äggulor från vitor. Tillsätt äggulorna i såsen, ett i taget under vispning. Häll såsen över chokladen. Rör tills all choklad har smält.
  4. Tillsätt citronjuice och 1/3 av den större mängden socker till äggvitorna. Vispa tills skummig. Tillsätt resten av sockret. Vispa till ett hårt skum. Det är klart när man kan vända bunken upp och ned.
  5. Vänd ner 1/3 av äggvitan i smeten. Blanda väl. Vänd ner resten av äggvitan försiktigt med en slickepott.
  6. Ta ut formarna ur kylen. Fyll hela vägen upp med smeten. Stryk gärna av över kanten.
  7. Grädda på nedersta falsen 12-15 minuter. Tills suffléerna har rest sig ordentligt och fått en fin yta.

Kockens kommentar

Det går förstås bra att använda kakaopulver istället för choklad. 1,5 msk blandas i smeten efter äggulorna. Efter en stor middag med flera rätter blir det för stora portioner med 4 stycken. Använd mindre formar och gör 6-8 i stället.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem