Kokospäron med glöggsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokospäron med glöggsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 359

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1437 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 227 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.
  2. Koka upp vatten, glögg och ingefära. Lägg i päron och låt småkoka i 20 minuter. Dra åt sidan.
  3. Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.
  4. Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.
  5. Lägg upp med vaniljglass.

Kockens kommentar

Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Ingefärsinkokta plommon

Beaujoulaisepäron med vaniljglass

Inkokta päron med citron

Rödvinskokta päron med kanel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem