Beaujoulaispäron med vaniljglass
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om glass >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Beaujoulaispäron med vaniljglass

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1722 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 237 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om glass > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.
  2. Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.
  4. Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt, cirka 15 minuter.
  5. Servera päron med vaniljglass och sås.

Kockens kommentar

Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas. Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike. Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Ingefärsinkokta plommon

Kokospäron med glöggsmak

Inkokta päron med citron

Rödvinskokta päron med kanel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem