Ingefärs-och citrusgranité
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingefärs-och citrusgranité

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1

Recept: 419 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 149 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Sockerlag: Koka vatten, vin och socker tills sockret smält. Låt svalna.
  2. Pressa juicen ur grapefrukt, apelsin och satsumas ner i en en vid, platt bunke. Finriv ingefära och häll i bunken.
  3. Blanda juice med sockerlag.
  4. Ställ i frysen i 1 timme. Rör om cirka var 7:e minut.
  5. Lägg upp och servera genast. Granité smälter fort.

Kockens kommentar

Denna uppfriskande dessert passar också som mellanrätt på en finare middag (mellan för- och huvudrätt.

Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Blodapelsingranité

Granité på glögg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem