Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal knyten: 8

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1859 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 102 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

...

Skapat av
Canderel

Tillagning (30 min )

  1. Tina filodegen. Sätt ugn på 250ºC.
  2. Skär degplattorna i 8x8 cm. Ansa jordgubbar. Dela i fyra bitar. Riv gult citronskal och pressa ut saften. Pensla muffinsformarna med matolja.
  3. Blanda olja med Canderel. Pensla filodegen med denna glasyr. Lägg 4 filodeg på varandra i muffinsform. Baka dem i ugn i 12 min till gyllene färg.
  4. Fyllning: Koka häften av jordgubbarna med hälften av sötningsmedlet, samt med eventuell likör (ej nödvändig), några minuter tills de är mjuka och juicen börjar tränga ut ur jordgubbarna.
  5. Pressa gubbarna till kräm i en sil över en skål med en sked.
  6. Blanda citronskal och juice med resten av Canderel och med mascarponen. Skeda upp kräm i filodegsknytena. Toppa med jordgubbar och lite kräm.

Kockens kommentar

Använd helst muffinsformar av non-stickmaterial, så fastnar inte degen i formen. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Sockerfria alternativ

Kiwisorbet

Jordgubbar i lime

Blåbär med färsostcrème

Rabarberpaj

Marängsviss

Lyxig morotskaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem