Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så förväller man >

 

 

Platå (traktörpanna) >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 246 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så förväller man > Äts ej

Platå (traktörpanna) > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Krydda brässen och rulla den i mjöl. Skaka av. Skiva lök och morot.
  3. Hetta upp smör i en platå (traktörpanna). Lägg i lök, morot, lagerblad, timjan och brässen. Lättstek tills brässen fått lite färg.
  4. Häll över konjak och madeira. Tänd på och låt brinna ut.
  5. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt bräsera under lock på svag värme i 15-20 minuter.
  6. Tillbehör: Helstek under tiden champinjoner i smör. Salta och peppra.
  7. Lägg över brässen i eldfast form. Tillsätt champinjonerna. Håll anrättningen varm.
  8. Sås: Montera med lite smör (rör ner kallt smör klickvis). Smaka av. Häll såsen över brässen. Servera.

Kockens kommentar

Receptet hämtat från Tore Wretmans kokbok Meny.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem