Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Barnportioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 401 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 400.0 gram 16%

...

Skapat av
Kirsi, Båten förskola

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg fisk i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Skala kärna ur och riv äpple. Ansa och strimla purjolök.
  5. Ta ut fisken ur ugnen. Höj temperaturen till 220°C.
  6. Häll fiskspadet i en skål. Blanda med äpple, purjolök, dijonsenap och crème fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar.
  7. Häll såsen över fisken och gratinera i cirka 10 minuter.
  8. Skala och riv morot. Skala och hacka apelsin. Blanda samman med russin. Häll över pressad citron och apelsin.

Kockens kommentar

Detta recept är ett av de godaste recepten tycker Anders på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem