Fiskgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fiskgratäng >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fiskgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 370 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fiskgratäng > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Rensa fisk och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken 5 minuter. Ta ur fisken och låt torka på hushålls­papper i 10 minuter (för att gratängen inte skall bli för vattnig).
  3. Smöra en stor ugnssäker form. Lägg fisken i botten av formen.
  4. Blanda ricotta, ägg och grädde och häll det över fisken. Salta och peppra lätt. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 40 minuter.

Kockens kommentar

Tillval: Vill man dryga ut rätten kan man lägga ett lager skivad potatis i botten på gratängen och sedan fisken ovanpå.

Passar till

Grönsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem