Blinier med lax och gräslök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (ā 2 st): 4

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blinier med lax och gräslök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 419 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skilj på äggula och äggvita.
  2. Värm mjölk till ca 37°C (fingervarmt). Smula och rör ut jästen i mjölken.
  3. Tillsätt mjöl, gräddfil, öl, salt och äggula. Vispa till jämn smet. Täck med duk. Låt jäsa 0,5-1 timme i rumstemperatur.
  4. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
  5. Grädda halvstora (12 cm) runda plättar. Vänd plättarna när de jäst upp och stelnat. Grädda ett par minuter på andra sidan.
  6. Skiva lax. Hacka gräslök. Blanda gräslök med gräddfil/crčme fraiche.

Kockens kommentar

Blinis på ryskt vis serveras med smetana (rysk sur grädde liknande crčme fraiche), äkta rysk störkaviar och/eller med rökt lax i småbitar. Smetana finns inte att köpa i butik, men kan enkelt lagas (kräver dock 3 dagars förberedelsetid).

Alternativ

Blinier - grundrecept

Förrätt blini med lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem