Fläskpannkaka med lingon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskpannkaka med lingon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 420 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär fläsket i tärningar.
  3. Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en slät klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölk och ägg. Tillsätt fläsket.
  4. Smörj en ugnsfast form eller långpanna med matfett. Häll i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills den "stannat" (stelnat) och fått fin färg.
  6. Serveras med lingonsylt, helst rårörda.

Kockens kommentar

I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.

Alternativ

Ugnspannkaka

Hemmagjorda rårörda lingon

Hemmagjord lingonsylt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem