Pepparkaksdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats ā 175 kakor: 1

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparkaksdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 4237

GBR (GI) / port: 199

Recept: 4237 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 64%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 1088 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim + 8 tim )

  1. Deg: Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp, tag av kastrullen från plattan och lägg i smöret och låt det smälta. Låt blandningen kallna utan omrörning.
  2. Rör i kryddor, bikarbonat och 6-7 dl av mjölet. Använd resten av mjölet till utbakningen. Linda in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse. Låt den stå kallt över natten.
  3. Knåda: Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Knåda eventuellt in resten av mjölet. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag ut peppar-kaksfigurer, delar till pepparkakshus eller dylikt.
  4. Grädda i ugn 175°C i 8-10 minuter.

Kockens kommentar

Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i ca 2 månader. Pepparkaksdeg kan även köpas färdig i handeln. Köpt pepparkaksdeg kan däremot bli mjuk vilket gör att kakorna lättare kan spricka

Alternativ

Smulans pepparkasdeg

Pepparkakor

Pepparkakshus

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem