Grillat lammspett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal spett: 4

 

Kockskolan:

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillat lammspett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 340 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om utegrillning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara tempererat. Lägg grillspetten i vatten, helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
  2. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt. Ta fram tallrikar, bestick m.m.
  3. Tärna köttet i 3x3 centimeter stora bitar. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar. Trä kött och grönsaker på grillspett. Pensla med matolja och peppra.
  4. Grilla 2-5 minuter på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta mellan kött och grönsak.
  5. Smaka av med salt. Låt vila i 5 minuter.

Kockens kommentar

Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, aubergine, lök, svamp etc. Eller varför inte skivade rotfrukter? Variera också kryddning, använd t.ex. torkad rosmarin.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Grillad potatis

Het grillsås med saltgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem