Frasvåfflor med saffran
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ā 5 hjärtan: 8

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frasvåfflor med saffran

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 186 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Smet: Smält smör och blanda med mjölk.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. Tillsätt smörmjölken. Tillsätt ägg och vispa ut till jämn smet.
  3. Tillbehör: Vispa grädde. Rosta nötter (stek i torr panna).
  4. Grädda: Fetta in och hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflor. Lägg luftigt på galler, ej på varandra. Servera snarast med tillbehör.

 

Kockens kommentar

För noggrannare receptbeskrivning se recept via länk nedan > Klassiska bakpulvervåfflor. Man kan också tillaga med jäst, vilka håller sig krispigare även när de kallnat. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Alternativ

Våfflor med jäst

Gräddvåfflor

Klassiska våfflor med bakpulver

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem