Sursild - enkel norsk inlagd sill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sursild - enkel norsk inlagd sill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 15%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 111 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 24 tim )

  1. Skölj sillen. Skär i bitar. Lägg i glasburk. Skala och skiva morötter. Tvätta och skiva purjo.
  2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen. Koka upp och låt svalna. Häll lagen på sillen så att det täcker. Ställ in i kylskåp i 24 timmar.

Kockens kommentar

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem