Kokt jättekrabba med vitlökssmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt jättekrabba med vitlökssmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 27

Recept: 2252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 290 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Natasha" under bilden.

  1. Koka: Benen kokas eller ångkokas tills genomkokt, 5-10 minuter beroende på tjocklek. I svenska butiker är jättekrabben färdigkokta.
  2. Smörsås: Smält smör i kastrull. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.  Ta ur och lät kallna. 
  3. Servera: Krabbenen kan serveras som de är med dippsås och ett got vitt bröd till. För att underlätta ätandet för gästerna kan man dela benen i bitar och knäcka skalen med nötknäppare. Alternativt kan man skåra skalen som är ganska mjuka med vass kniv eller klippa med sax.

Kockens kommentar

Jättekrabba kan vara en kungskrabba, snökrabba eller någon spindelkrabba. Läs mer > Om krabbor.

Alternativ

Hemkokt krabba

Kungskrabba i svartpepparsås

Grillad spindelkrabba

Gratinerad krabba

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem