Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om fondgelé >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krabba Kabaré, skaldjursaladåb

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 779 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 258 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om fondgelé > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (5 min + 12 tim )

  1. Skala och tärna morot. Koka den i 5 minuter. Låt svalna. Skär sparris i små bitar. Ansa chilin, ta bort det vita. Finhacka.
  2. Blöt gelatinet i lite kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp buljong (eller vatten och koncentrerad fond) med sherry i en kastrull. Kläm lätt med handen vattnet ur gelatinbladen. Tillsätt bladen till buljongen. Ta av från plattan.
  3. Ta fram små, 2 dl runda skålar. Fyll skålarna med ingredienserna. Fyll upp med buljongen. Sätt in i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natt.
  4. Blanda alla såsingredienserna. Smaka av med salt/peppar. Ställ kallt i kylskåp.
  5. Servering: Värm skålarna i en form med lite varmt vatten några minuter. Vänd skålarna upp och ned så att innehållet lossar. Servera med såsen till.

Kockens kommentar

Välj helst färskkokt krabbkött. Tillaga aladåben kvällen före måltiden, så att den geléar till sig ordentligt. Tillred även såsen i förväg (dagen före, eller samma dag). Sen tar uppläggning endast 5 min. Perfekt förrätt vid en finare middag. Denna rätt är en så kallad aladåb, det vill säga inkokt kött som fått kallna i sitt spad. Läs mer > Om inkokning, aladåb.

Andra aladåber

Klassisk laxaladåb

Matjestarte, sillaladåb

Jambon de persil, skinkaladåb

Vegetarisk grönsaksaladåb

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem