Misomajonnäs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Misomajonnäs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 682

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3171 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 75%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 93 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Kör ägg och miso till slät massa i matberedare eller med mixerstav.
  2. Tillsätt 3/4-delar av oljan, lite i taget under mixning, tills en fyllig sås bildas.
  3. Mixa ner hälften av limejuicen.
  4. Rör ner för hand resten av oljan. Smaka av med socker, limejuice och chiliflingor. Kan också smaksattas med lite sichuanpeppar, finskuren salladslök eller gari (inlagd ingefära). 

Kockens kommentar

Det går också bra att använda mörk miso, som kan smaksättas med mörk sesamolja och finhackad ingefära som stekts med en gnutta apelsinskal. Ljus misomajonnäs används som annan majonnäs till fisk och grönsaker, lämpligtvis till asiatisk mat. Mörk passar till kötträtter. Mycket god umamibomb, väl värd att prova. Läs mer > Om umami.

Passar till

Gari, inlagd ingefära

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem