Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 254 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i ca 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.
  2. Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär  i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.
  4. Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
  5. Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.

Kockens kommentar

Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem