Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 95
Kcal / portion: 241
GBR (GI) / port: 2
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i ca 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.
- Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.
- Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
- Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.
Kockens kommentar
Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)