Plommonpaj med mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (12/paj): 12

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om osötad pajdeg >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Plommonpaj med mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 2

Recept: 5075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 22%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 147 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om osötad pajdeg > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Rumstemperera smöret. Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten. Platta ut till ett platt paket. Ställ kallt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Kavla ut degen. Klä en pajform, cirka 28 cm.
  4. Fyllning: Kärna ur plommon. Riv mandelmassa och citronskal. Blanda med ägg, och creme fraiche. Häll smeten i pajskalet och tryck plommonen i smeten.
  5. Sätt in pajen i ugnen i 20-25 minuter.
  6. Tag ur och låt svalna. Servera med lite lättvispad grädde.

Kockens kommentar

Man kan med förgrädda pajskalet för fastare skal. Läs mer > Så förgräddas pajdeg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem