Rotfruktsgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rotfruktsgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 227 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175-200ºC.
  2. Skala och skiva rotfrukter och purjolök. Varva skivorna i en smord gratängform. Salta och peppra. Häll över timjan och grädde.
  3. Ställ in i ugnen i 45-90 minuter, tills gratängen fått fin färg och är krämig inuti. Tid i ugnen är beroende på hur finskuret rotfrukterna är. Känn efter om de hårdaste rotfrumterna är lagom mjuka.
  4. Gratängen passar väl till kötträtter.

Tips! Gratängen blir krämigare om den görs en dag i förväg och värms på serveringsdagen.

Kockens kommentar

"Man tager vad man haver: Blanda de rotfrukter som du råkar ha tillgång till. Fasta sorter skärs i något mindre bitar är mjuka för att bli lagom genomkokta. Har man paprika eller andra grönskaker passar dessa ofta bra. Rensa kylskåpet. Halvrfäscha varor ok i gratängen bara de inte börjat ruttna eller mögla. I stället för grädde kan man ta mjölk, gräddfil, yoghurt o.d. För lite fastare konsistens kan man blanda något ägg med mjölken.

Passar till

Plommonspäckad fläskkarré

Alt: Potatisgratäng

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem