Spagetti med köttfärssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spagetti med köttfärssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 24

Recept: 3220 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 602 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök (alt. pressa). Fräs löken mjuk i matfett i cirka 5 minuter på medellåg värme utan att bränna den.
  3. Höj till medelhög värme, tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring i 5 minuter. Smula sönder färsen med en trägaffel.
  4. Tillsätt övriga ingredienser. Småkoka i 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Lägg upp pastan och häll på såsen. Skiva eller riv färsk parmesan över. Peppra, helst med pepparkvarn. Garnera med kryddgrönt.

Kockens kommentar

Spagetti med köttfärssås är en av de populäraste svenska maträtterna sedan mitten av 1900-talet. Förebilden är den klassiska italienska Tagliatelle alla Bolognese (som i Bologna).  

Alternativ

Hemlagad köttfärssås

Italiensk pastasås

Tagliatelle alla Bolognese

Spagetti alla Bolognese

Spagetti alla Carbonara

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem