Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 278 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (45 min )

  1. Grön sparris: Skölj och skiva grön sparris. Kasta torr nederdel.
  2. Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen).
  3. Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Häll upp i glas och ställ kallt.
  4. Vit sparris: Skär bort den torra änden och skala sparrisen noga. Läs mer > Så lagas vit sparris.
  5. Koka den vita sparrisen i saltat vatten i cirka 5 minuter. Kyl av i kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
  6. Servera: Vispa grädden lätt. Häll grädden försiktigt över sparrissoppan. Vrid ett par varm med svartpepparkvarn över. Toppa med mousserande vin. Lägg sparrisknytet över glaskanten.

Kockens kommentar

 

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Sparrisduo

Huvudrätt: Halstrad röding

Efterrätt: Chokladkaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem