Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så råsteks potatis >

 

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 783

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3130 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 17%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 350 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så råsteks potatis > Äts ej

Om potatispannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  3. Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade. Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.
  6. Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.
  7. Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem