Chouquettes, små chouxbakelser med pärlsocker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 28

Kockskolan:

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om chouxdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chouquettes, små chouxbakelser med pärlsocker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0

Recept: 970 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 12 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chouxbakelser > Äts ej

Om chouxdeg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Il értat..." under bilden ovan.

  1. Förvärm ugnen på 180°C.
  2. Deg: Häll i en kastrull vatten, mjölk, salt, socker och smör. Värm på och rör om tills smöret har smält. Tillsätt mjöl lite i taget. Rör om hela tiden tills degen är slät, torr och släpper från kastrullkanten. Ta av från värmen.
  3. Smet: Vispa upp ägg i en bunke. Tillsätt lite i taget till degen under omrörning. Rör ut till en jämn trögflytande smet.
  4. Spritsa: Använd en sprits med 1 centimeter rundtyll (läs mer, klicka på ingrediensen). Lägg smörpapper på en ugnsplåt. Spritsa ut små bollar på plåten. Garnera med pärlsocker.
  5. Grädda chouquetterna i 15 minuter. 

Kockens kommentar

Chouxdeg (fr. pâte ā chou) benämns i Sverige branddeg efter tyskans Brandteig (läs mer > Om chouxdeg). Bakverk med chouxdeg kallas i Sverige för "petit chou" vilket inte används i Frankrike där bakverken har enskilda namn. Franskans "chou" betyder bokstavligt litet kålhuvud. Läs mer > Om chouxbakelser. 

Alternativ

Pâte ā chou, branddeg

Petit chouer med grädde

Mariabollar, mördegsklädd choudeg

Franskknyten, chouxdeg i smördegspaket

Paris-Brest, franskt cykelbakverk

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem