Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

3.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 593 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 3.0 msk 13%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 90°C. Forma färs till burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna. Bryn på bägge sidor till fin färg. Lägg upp på en plåt. Stek i ugn till en innertemperatur på 70°C.
  2. Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs utan att bränna i olja i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry. Fräs cirka 1 minut.
  3. Häll i apelsinjuice. Koka in i currymixen. Ställ kallt att svalna. Blanda sedan med keso. Smaka av med salt.
  4. Koka quinoa i vatten med salt cirka 15 minuter under lock. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
  5. Tvätta och skär ner grönsaker i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja. Servera direkt. Smaklig måltid!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem