Friterade pankopanerade havskräftor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 3 st: 4

Om frityrsmet >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterade pankopanerade havskräftor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2325 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 4%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 274 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrsmet > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "ICA Buffé" under bilden.

  1. Förbered: Skala kokta räkorna. Bryt av huvudet. Klipp med sax skalet på stjärtens undersida. Vik upp och ta ur stjärten. Ta bort analsträngen om så önskas genom att dra skinnköttet på ovansidan (se film).
  2. Koka ris enligt förpackning om sådant önskas.
  3. Dubbelpanera: Häll mjöl på en tallrik och panko på en annan. Pankon bör vara finkornig, stor­kornig mosas försiktigt i mortel, men det skall inte vara pulver. Vispa upp ägg i en skål. Vänd förs i mjöl, sedan i äggsmet och sist i panko. Platta till lätt så att det fäster. Låt vila 5-10 minuter så att paneringen fäster ordentligt. Läs mer > Så panerar man.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Stoppa ner stjärtarna försiktigt i het olja. De är klara på någon minut så snart som skalet blivit gyllenbrunt och krispigt. Stek inte för länge, för då blir köttet segt.
  6. Ta ur med hålslev och låt rinna av på galler eller hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Chilipulver kan också passa.
  7. Friterad persilja kan passa till. Det tar 30 sekunder att fritera. Se recept via länk nedan.
  8. Servera: Skär upp bröd, eller servera med ris.

Kockens kommentar

 Färska havskräftor kan inte skalas utan måste kokas eller halstras först. I stället för panko kan ströbröd eller riven dagsgammalt bröd användas, fast panko blir krispigast. Det går bra att bara enkelpanera och fritera, eller använda frityrsmetspanering (läs mer > Om frityrsmet). Se recept via länk nedan.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kräftorna med panering och fettupptag väger tillagad 215 gram per portion, varav panering 35%. Energimängd 415 Kcal, varav 65% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Grillade havskräftor

Pâte ā friere, fransk frityrsmet

Tempura frityrsmet, tunn japansk smet

Friterad persilja

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem