Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Morot liten

4.0 

styck

Smör normalsaltat

0.5 

msk

Curry ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 434 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Morot liten 4.0 styck 3%

Smör normalsaltat 0.5 msk 3%

Curry ¤ 0%

...

Skapat av
Tommy Myllymäki

Tillagning (35 min + 30 min )

  1. Havskräftorna: Råa kräftor kokas (se recept > Hemkokta havskräftor). Tilläggstid 30 minuter. Skala stjärtarna. Salta lätt.
  2. Aprikospuré: Koka upp aprikoser i vatten. Låt stå i 30 minuter. Mixa alltsamman till en slät pure.
  3. Sås: Finhacka lök. Svetta (fräs) lök och curry i smör några minuter. Tillsätt vitt vin. Koka ihop tills hälften av vinet återstår. Tillsätt skaldjursfond och vatten. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Mixa såsen i blender med löken i för att reda av såsen lite. Sila genom finmaskig sil och smaka av med salt och ev. lite socker.
  4. Råstekta morötter: Bryn smör och tillsätt morötter. Stek någon minut till fin färg. Tillsätt lite curry och låt steka på svag värme någon minut till.
  5. Skira smör: Smält smör. Låt slaggämnena sjunka. Använd den övre klara vätskan.
  6. Havskräftorna: Innan servering stek havskräftorna gyllene i skirat smör.

Kockens kommentar

Råa havskräftor kan inte skalas, utan måste först kokas.

Tillhörande recept

Hemkokta havskräftor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem