Kräftskiva - checklista
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 0

Soppåsar

 

 

 

Kräfttester

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kräftskiva - checklista

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0

Recept: 0 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: ?%

Fett: ?%

Kolhydrater: ?%

Fibrer: ?%

Portionsvikt: 0 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Soppåsar %

 

Kräfttester %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning


Planering:

  1. Inbjudan. Äter alla kräftor? Alternativ.
  2. Hur mkt kräftor? (0,5-1 kg/person).
  3. Ost, bröd och andra tillbehör.
  4. Snaps, öl, vitt vin & alkoholfritt.
  5. Välkomstdrink, tilltugg.
  6. Efterrätt (vattenmelon?), kaffe, avec?
  7. Vickning? Jansson? Kryddstark korv?
  8. Kräftknivar, tallrikar, dukar, servetter.
  9. Lyktor, hattar, haklappar, sånghäften? Soppåsar till avfall. Bord och stolar, regnskydd?

Inför festen:

  1. Tina kräftor? (Tina helst långsamt i kyl).
  2. Kyla snaps och öl.
  3. Laga ev. alternativmat.
  4. Duka och arrangera.

Kockens kommentar

"Helan går..." är Sveriges mest använda skålvisa. Okänt ursprung, men mycket känd och spridd sedan slutet av 1800-talet. Flera tonsättare har skrivit variationer över melodin, bl.a. Franz Lehár.

> Kockskolans sånghäfte,
Om kräftor & kräftor,

Passar till

Hemkokta kräftor

Koka fond på kräftskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem