Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Körvel färsk

1.0 

knippe

Mâchesallad

1.0 

förp.

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kungskrabba med blomkålscreme och citronette

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1590 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 391 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Körvel färsk 1.0 knippe 1%

Mâchesallad 1.0 förp. 1%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning

  1. Dela krabb-benen. Skär i små bitar.
  2. Finhacka schalottenlök. Fräs i rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt honung. Smaksätt med pressad citron och finrivet citronskal.
  3. Plocka blomkål i buketter. Behåll 1/4 till råstekning. Koka resten av blomkålen i grädde tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Mixa den slät. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Råstek blomkålsbuketterna i rapsolja så att de blir krispiga och får lite färg, cirka 5 minuter.
  5. Lägg upp purén med krabban och blomkålsbuketterna. Ringla över citronette. Garnera med sallad och körvel.

Kockens kommentar

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem