Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

 

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1138 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 147 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 0%

 

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar.
    Klipp bort en bit skal på varje ända (se bild).
  2. Banka citrongräset med klubba för att få ut smakämnena. Finhacka den tjocka vita delen. Finhacka även ingefära och vitlök. Grovhacka dragonblad.
  3. Häll vitvinsvinäger i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs och worcestershiresås. Koka ner såsen i cirka 5 minuter.
  4. Vispa ner kallt smör klickvis i såsen.
    Vispa ner limesaft. Tillsätt dragonbladen.
    Smaka av med tabasco och salt.
  5. Lägg krabbitar på tallrik och häll på sås.

Kockens kommentar

Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 500 gram färskkokt krabba med skal får man ut 300 gram kött. Tyvärr är benen inte alltid välmatade som på bilden, det vill säga krabbköttet fyller inte ut skalet.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem