Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 194
Kcal / portion: 285
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1138 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar.
Klipp bort en bit skal på varje ända (se bild). - Banka citrongräset med klubba för att få ut smakämnena. Finhacka den tjocka vita delen. Finhacka även ingefära och vitlök. Grovhacka dragonblad.
- Häll vitvinsvinäger i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs och worcestershiresås. Koka ner såsen i cirka 5 minuter.
- Vispa ner kallt smör klickvis i såsen.
Vispa ner limesaft. Tillsätt dragonbladen.
Smaka av med tabasco och salt. - Lägg krabbitar på tallrik och häll på sås.
Kockens kommentar
Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 500 gram färskkokt krabba med skal får man ut 300 gram kött. Tyvärr är benen inte alltid välmatade som på bilden, det vill säga krabbköttet fyller inte ut skalet.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)