Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kungskrabba Chinoise (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 205 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sötsura såser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Hemlagad sås? Börja i så fall med att tillreda denna och räkna med 15 minuter extra tillagningstid. Är såsen köpt, värm den.
  2. Värm en stekpanna utan fett på medelhög värme och rosta sesamfröna, tills de fått lite färg. Häll av från pannan på en tallrik.
  3. Skala krabban och klipp den i mindre bitar (klipp med sax, krabbskalet är mjukt). Ansa och finstrimla paprika, vårlök och purjolök.
  4. Woka (stek) grönsakerna 2-3 minuter i lite olja på medelhög värme. Lägg åt sidan.
  5. Vänd krabbitarna i Maizena och stek dem hastigt i pannan någon minut.

  6. Servera såsen i en skål bredvid, för att dippa krabben i.

Kockens kommentar

Färsk kungskrabba är dyr lyxmat. Finns att köpa hos välsorterade fiskspecialister. Det är endast benen man äter på kungskrabba. Av 500 gram ben med skal får man ut 300 gram kött.

Passar till

Hemlagad sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem