Svensk köttfärssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 10

Kockskolan:

 

Om italiensk pastasås >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svensk köttfärssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1022 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 96 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om italiensk pastasås > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök, vitlök (alt. pressa).
  2. Fräs löken mjuk i matfett cirka 5 minuter på medellåg värme utan att bränna den.
  3. Höj till medelhög värme, tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring i 5 minuter. Smula sönder färsen med en trägaffel.
  4. Tillsätt övriga ingredienser. Småkoka i 10 minuter. Rör om då och då.

Kockens kommentar

Förebilden är italienarnas Ragu alla Bolognese (som i Bologna). Det är klassisk sås till pasta, och specifikt till tagliatelle i Bologna och till spagetti i Sverige. Passar även bra till gratänger. Läs mer > Om italiensk pastasås. Där finns också film som visar tillagning av såsen på italienskt vis.

Passar till

Pasta med köttfärssås

Spagetti alla Bolognese

Alternativ: Köttfärsröra bolognese special

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem