Fruktmoussetårta med jordgubb och mango
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar: 12

Värma i vattenbad >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fruktmoussetårta med jordgubb och mango

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3596 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Värma i vattenbad > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim + 8 tim )

Se film, klicka på "Home Cooking" under bilden ovan.

  1. Förbered: Förvärm ugnen på 180°C. Rosta nötterna i stekpanna utan matfett så att de får lite färg och smak. Mal, mixa eller mosa dem i mortel. Smöra springform, lägg bakplåtspapper i botten. Spring­formen skall vara lite bredare än tårtringen. Smält smör.
  2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker kraftfullt till tredubbel volym, cirka 10 minuter med elvisp. Rör ner malda pistagenötter, mjöl och smält smör i tur och ordning. Fördela smeten jämnt i formen.
  3. Grädda i uppvärmd ugn 15-17 minuter. Ta ut, låt svalna. Lossa kanten med kniv och ta ut bottnen.
  4. Tårtring: Lägg tårtbottnen på bordet och tryck ut med hjälp av ringen en passande tårtbotten. Smöra tårtringen och klä in med bakplåtspapper eller plastfilm. Ställ tårtringen på ett fat och lägg in tårtbottnen.
  5. Hallon: Lägg gelatin i ett par matskedar vatten. Koka upp under omrörning hallon socker och citronjuice. Låt småkoka i 5 minuter. Sila. Rör ut gelatinet i varm smet. Låt kallna helt i rums­temperatur.
  6. Choklad: Koka upp vatten till vattenbad (läs mer > Värma i vattenbad). Smält choklad med grädde försiktigt över vattenbad under omrörning. Ta av från värmen och rör ner mald pistagemandel. Fördela ut detta på tårtbottnen.
  7. Hallonmousse: Vispa grädde (läs mer > Så vispas grädde). Vänd ner avsvalnad hallonsmet. Rör om försiktigt tills jämn färg. Häll i Tårtformen, jämna till ytan. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  8. Mango: Skala mango och skär loss fruktkött. Mixa med stavmixer till mos. Tillsätt socker. Lägg gelatin med vatten i en kastrull och värm upp tills gelatinenet lösts upp. Rör ner detta i smeten.
  9. Mangomousse: Vispa grädde. Vänd ner mangomixet och rör om försiktigt till jämn färg. Häll i tårtformen och jämna till ytan. Ställ in tårtan i kylen 4-6 timmar eller över natt.
  10. Garnering: Lägg gelatin i kallt vatten. Koka upp hallon och socker i kastrull under omrörning. Låt småkoka ett par minuter. Ta av från värmen och rör ner gelatinet tills det löst upp. Sila smeten. Häll ut på tårtan och jämna till ytan. Ställ i kylen 2-3 timmar.
  11. Servera: Ta ut tårtan och ta försiktigt bort ring och papper. Garnera med hallon och gärna med ätbara små blommor (klicka på ingrediensen för att se alternativ).

Kockens kommentar

Fruktmousse används till tårtfyllning eller till dessert i serveringsglas. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Konditorns fruktmousse till tårtor

Hallonfromagetårta

Citronfromagetårta

Vit chokladmoussetårta

Mörk chokladmoussetårta

Moussetårta med valnötskräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem