Walesbröd (sicksackbröd), chouxdeg på vetebrödsplatta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 20

Kockskolan:

 

Om chouxdeg >

 

 

Om chouxbakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Walesbröd (sicksackbröd), chouxdeg på vetebrödsplatta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 368

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4226 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 23%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 57 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chouxdeg > Äts ej

Om chouxbakelser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pajdeg: Skär kallt smör i tärningar. Massera snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Var inte så noga. Ställ kallt.
  2. Chouxdeg: Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull tills smöret löst sig. Tillsätt allt mjöl och rör om hela tiden tills degen inte längre fäster i kastrullkanten. Lägg över i en bunke och låt svalna i 3-5 minuter. Rör ner ett ägg i taget tills ordentligt utrört innan nästa ägg tillsätts. Se recept via länk nedan > Pâte ā choux.
  3. Förvärm ugnen på 200°C.
  4. Forma: Halvera pajdegen (mer hanterbart). Kavla varje del till en rektangel 8x30 centimeter. Lägg över på smord bakplåt eller på plåt med bakplåts­papper. Nagga (picka många hål med gaffel). Spritsa chouxdeg i slingor sicksack på pajdegen.
  5. Grädda: Sätt in i nedre delen av ugnen tills de är torra och luftiga efter cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna, helst på galler.
  6. Garnera: Rosta mandelspån i stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Blanda florsocker, vatten och gelé till en glasyr. Bred glasyren på bakverket. Strö över mandel. Skär i portionsbitar när glasyren torkat. Servera med vispad grädde eller vaniljkräm om så önskas.

Kockens kommentar

Bilden är tagen av Maria Kolding som bakat sig igenom alla recept i kakboken Sju sorters kakor, vilket hon kallar sin bakoddyssé från barndomen. Klicka på Bakoddyssén under bilden för att komma till hennes hemsida. Varför bakelsen benämns walesbröd är oss obekant trots efterforskning. Vi hittar ingen engelsk-walesisk motsvarighet. Läs mer > Om chouxbakelser.  

Tillhörande recept

Pâte ā choux grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem