Italiensk tomatsås, pizzasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Om pizza >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

Så skållar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italiensk tomatsås, pizzasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1

Recept: 436 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pizza > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

Så skållar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Mosa vitlök. Finhacka basilika. Används färska tomater skållas och skalas dessa.
  2. Stek: Hetta upp matolja i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök några minuter utan att bränna tills löken blivit glansig och mjuk.
  3. Koka: Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt småkoka i 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt basilika mot slutet och smaka av salt, peppar och socker.
  4. Såsen kan användas som den är, som tillhör eller till pasta. Önskas fin sås, till exempel till pizza, mixas eller silas såsen. Sås till pizza skall vara lite trögflytande.

Kockens kommentar

Vissa tillsätter lagerblad och andra oregano, persilja, eller körvel. Vi anser såsen snarast skall vara lite neutral och att dylika kryddor passar bäst tillsammans med maträtten.

Passar till

Pizza - grundrecept

Grönpepparpizza

Karibisk kycklingpizza

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem