Chokladmoussekupoler med apelsinkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kakaopulver

2.0 

msk

 

Glasyr:

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladmoussekupoler med apelsinkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 30%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kakaopulver 2.0 msk 1%

 

Glasyr:

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Cooking Fantasies" under bilden.

  1. Apelsinfyllning: Riv skal av apelsin och pressa juice i en kastrull. Koka upp juicen och låt sjuda på medelvärme. Blanda rivet skal med socker, mosa ihop med fingrarna. Blanda med majsmjöl. Tillsätt juicen lite i taget till skalbladningen och rör om. Häll allt tillbaka i kastrullen och värm på medelvärme under kontinuerlig omrörning tills krämen tjocknar och blir krämig. Ta av från värmen och låt svalna till 45C.
  2. Tillsätt smör och mixa eller vispa samman till jämn smet. Häll smeten i silikonform med små kupoler (se filmen). Ställ in i frysen minst 2 timmar.
  3. Chokladmousse: Lägg gelatin i kallt vatten. Koka upp mjölk. Ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen med handen och tillsätt detta i mjölken. Smält choklad i mikro eller i vattenbadskastrull (läs mer > Smälta, temperera choklad). Lös upp gelatinet i mjölken. Blanda mjölken lite i taget med smält choklad. Vispa grädde lös. Sila ner chokladsmet i grädden, lite i taget och rör om till smet med jämn brun färg.
  4. Moussekupoler: Häll smeten i silikonform, men inte ända upp. Ta ut apelsinfyllningen ur frysen och stoppa en i varje form. Fyll på med smet och jämna till ytan. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  5. Tårtbotten: Blanda mjukt smör med socker i en bunke. Tillsätt mjöl och kakaopulver och bakpulver. Riv ner skal från en apelsin. Blanda samman till en deg. Plasta in och lägg i kylen i minst 1 timme.
  6. Förvärm ugnen på 180°C.
  7. Grädda: Kavla ut degen på bakplåtspapper tillräckligt stor för antalet moussekupoler. Grädda i 10 minuter. Ta ut och låt kallna.
  8. Spegelglasyr (chocolate mirror glaze):
  9. Glasering: Ta ut och tryck ut moussekupolerna ur silikonformen. Lägg på galler

Alternativ

Spegelglasyr

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem