Frusen yoghurttårta med rabarber
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/tårta): 12

 

Garnering:

 

Vit choklad

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frusen yoghurttårta med rabarber

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5187 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 140 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Garnering:

Vit choklad 50.0 gram 6%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min + 5 tim )

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan fint i en bunke. Riv ner citronskal (endast gult kött, ej vitt). Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.
  3. Smöra en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
  4. Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar. Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 minuter tills rabarbern mjuknat.
  5. Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp.
  6. Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål. Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarber­moset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 timmar.
  8. Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.

Kockens kommentar

Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.

Alternativ

Arlas enkla frozen yoghurt

Frusen yoghurttårta med rabarber

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem