Ålandspannkaka med katrinplommonkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Om pannkakor >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ålandspannkaka med katrinplommonkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 344

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2749 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 240 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pannkakor > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Gröt: Koka upp mjölk i en kastrull. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt i cirka 4 minuter. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Smöra en ugnssäker form.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Rör ner vetemjöl, salt och kardemumma i gröten, samt äggsmeten. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.
  7. Sviskon-/katrinplommonkräm: Skär plommon i bitar. Koka dem i vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare 5 minuter. Red av krämen med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna.
  8. Vispa grädde.
  9. Servera pannkakan med katrinplommonkräm och vispad grädde.

Kockens kommentar

Ålandspannkaka tillagas på mannagrynsgröt smaksatt med kardemumma och traditionellt serverad med vispad grädde och sviskon- eller katrinplommonkräm. Läs mer > Om pannkakor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem