Tarte fine med glöggsirap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tarte fine med glöggsirap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2070 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills fin färg.
  5. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något.
  6. Skär varje smördegslängd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelflarnen.
  7. Servera med vaniljglass.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Blixtsmördeg: Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Tarte tatin

Uppochnervänd äppelkaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem