Enkel söt rödvinssmörsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel söt rödvinssmörsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 476

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 40%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Reducera: Koka ner ett enkelt rödvin, fond och soja till 1/3-dels mängd (minst hälften). Mindre mängd vin om ett smakrikare vin används.
  2. Montera: Skär smör i bitar och vispa ner smör klickvis. När smöret löst sig i såsen till en slät sås, vispas nästa smörbit ner och så vidare till en slät och fin sås. Smaka av. Läs mer > Om smörsåser.
  3. Såsen passar till stekt kött.

Kockens kommentar

Enligt mästerkocken Leif Mannerström skall en rödvinssås inte vara söt (se recept > Mannerstöms rödvinssås). Se alternativt recept > Beurre rouge.

Vattenreduktion = bortkokad vätska. Detta för att få korrekt angivelse av såsmängd och näringsvärden. Läs mer, klicka på begreppet.

Alternativ

Passar till: Parmainlindad oxfilé

Mannerströms rödvinssås

Beurre rouge, röd smörsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem