Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 10

 

Tillbehör:

 

Plastfilm

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1

Recept: 949 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Plastfilm Äts ej

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (30 min )

  1. Ädelosten skall vara rumsvarm. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock.
  2. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
  3. Krossa pepparkakor. Rulla ostrullen i smulorna. Skär rullen i små ”stubbar.
  4. Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem